Veelgestelde vragen


Instructievideo voor het losmaken/verwijderen van de lade uit een Primabad badkamermeubel.
U kunt de video bekijken via Youtube

Stappen:
1. Maak de lade volledig leeg
2. Lade volledig openen en vervolgens recht omhoog bewegen (komt los met een klik geluid)
3. Om de lade terug te plaatsen zet u de geleiders volledig uit en plaatst u de lade terug op de geleiders
4. Druk de lade stevig tegen de corpus van de wastafelkast (u hoort opnieuw een klik)

 


Helaas kunt u als consument geen badkamermeubels bij Primabad bestellen. Dit komt omdat wij een vast dealerbestand hanteren, om zo de professionaliteit van onze Dealers aan u te kunnen garanderen. De dichtstbijzijnde Primabad dealer kunt u eenvoudig vinden via deze link.


Bent u een enthousiaste sanitairspecialist met een showroom en bent u geïnteresseerd om ons assortiment in uw showroom op te nemen. Dan kunt u altijd met onze vertegenwoordiging contact opnemen om een toekomstig dealerschap te bespreken.


Via deze link kunt u de dichtstbijzijnde Primabad dealer bij u in de buurt vinden. Al onze dealers beschikken over een showroom met ten minste twee showroom meubelen van Primabad en de professionele hulpmiddelen om u een helder en duidelijk beeld te geven wat Primabad voor uw badkamer kan betekenen. Mocht u er niet uit komen of nog aanvullende vragen hebben kunt u natuurlijk altijd een bezoek brengen aan onze fabrieksshowroom te Veghel (uitsluitend op afspraak).


Primabad voorziet enkel de badkamermeubelen en de daarbij behorende accessoires. Dit houdt in: wastafelbladen, onderkasten, spiegels/spiegelkasten, verlichting, hoge en lage kasten. Wij verzorgen helaas geen kranen of andere douche en bad gerelateerde artikelen.


Op het moment hanteren wij een levertijd van gemiddeld vier tot zes weken, maar dit is afhankelijk van de gewenste artikelen en ook van de periode waarin het meubel wordt besteld. Hierom adviseren wij de levertijd altijd te bespreken met uw Primabad dealer.


Voor de prijzen van onze meubelen kunt u naar onze collectie gaan en daar bij de desbetreffende serie het pdf-bestand 'Prijslijst' downloaden. Hierop vind u onze adviesprijzen incl. btw. Voor een offerte verwijzen wij u graag door naar een van onze Primabad dealers bij u in de buurt.


Binnen of buiten de garantie, Primabad denkt graag met u mee. Heeft u een probleem of klacht, meldt dit dan zo spoedig mogelijk aan de Primabad dealer waar u destijds uw badkamermeubel gekocht heeft. De Primabad dealer zal dan uw klacht beoordelen. Mocht het gebrek vóór montage geconstateerd worden, monteer of kit het product dan niet af. Gemonteerd is geaccepteerd.


Gezien al onze meubels op commissie gemaakt worden, kan het soms een paar weken duren voordat de nieuwe artikelen geleverd kunnen worden. Mocht dit ook bij u het geval zijn mag u, om deze periode te overbruggen, de artikelen zo minimaal mogelijk gebruiken. Overleg dit wel eerst met uw Primabad dealer en vergeet niet dat de beschadigde of defecte artikelen niet afgemonteerd of afgekit mogen worden.


Primabad staat garant voor kwaliteit. Zo geeft Primabad op al haar wastafelbladen, onderkasten, spiegels/spiegelkasten*, hoge en lage kasten vijf jaar garantie. Op verlichtingen en diverse producten zoals accessoires bieden wij een jaar garantie. 

*Uitzondering van garantie op spiegel verwering: Door de aard van het materiaal is het helaas niet mogelijk om u garantie te geven op verwering van de spiegelranden. Het is onoverkomelijk dat er na verloop van jaren enig vocht in de randen van de spiegellaag trekt en dat dit de spiegel aantast. Door een goede ventilatie en goed onderhoud van de spiegel kan dit zo veel mogelijk worden voorkomen. Hierbij is het vooral van belang dat u de spiegel goed droog houdt. 


Primabad gebruikt universele aansluitingen en hierom zullen de meeste verlichtingen binnen Nederland en België eenvoudig te verkrijgen zijn. Mocht het toch zo zijn dat u voor uw Primabad verlichting niet de gewenste vervanglampjes kunt vinden, meldt dit aan uw dealer en hun kunnen via ons de gewenste vervanglampjes bestellen. Houd er rekening mee dat onze LED-lampen helaas niet vervangbaar zijn, maar hebben de eigenschap dat ze een langere levernsduur hebben.


De badkamermeubelen worden op commissie geproduceerd en wanneer deze eenmaal uitgeleverd zijn kunnen we deze helaas niet retour nemen. Recent uitgeleverde accessoires zoals verlichting, handdoekdragers etc. welke nog niet gemonteerd en gebruikt zijn nemen we eventueel wel retour. Informeer hierover ook uw Primabad dealer.


De website kan o.a. gebruikt worden op Internet Explorer 8+, Firefox 3+, Safari 4+ en Chrome 4+. Wij adviseren om uw software up-to-date te houden en regelmatig op updates te controleren om zo ongewenste vertraging te voorkomen.


Mijn Primabad is een portal exclusief toegankelijk voor onze dealers. Hier kan eenvoudig openstaande bestellingen en orderhistorie terug worden gevonden. Ook is er de mogelijkheid om vragen/opmerkingen toe te voegen bij openstaande- of verzonden orders en kan eenvoudig recente ontwikkelingen van Primabad worden gevolgd.


De Primabad Brochure is dé brochure voor uw badkamer. Hierin staat ons complete assortiment aan badkamermeubelen, wastafelbladen, spiegels/spiegelkasten en nog veel meer. Het is een echte inspiratiebron voor uw badkamer en een 'must-have' voor iedereen die bezig is met zijn of haar badkamer.


U kunt op deze website de online Primabad brochure inzien via de knop 'brochure' onderaan deze pagina. Op de brochure pagina kunt u ook uw gegevens achterlaten zodat wij u een exemplaar opsturen.


De montagetekeningen kunt u eenvoudig op deze website terug vinden onder het kopje 'montage'. Op deze pagina vindt u, per serie, al onze montagetekeningen. Ook kunt u de zoekfunctie gebruiken om snel de juiste tekening te vinden.

Tevens vindt u op deze pagina ook onze algemene montage, onderhoud en garantiebepalingen.


Instructievideo voor het afstellen van de spiegeldeur van een Primabad spiegelkast.
U kunt de video bekijken via Youtube

Stappen:
1. Indien aanwezig, verwijder de softclose van het scharnier
2. Breedte verstelling van de spiegeldeur doormiddel van draaien schroef
3. Diepte verstelling van de spiegeldeur doormiddel van draaien schroef
4. Hoogte verstelling van de spiegeldeur doormiddel van draaien schroeven


Instructievideo voor het (de)monteren van de spiegeldeur van een Primabad spiegelkast.
U kunt de video bekijken via Youtube

Stappen:
1. Indien aanwezig, verwijder de softclose van het scharnier
2. Loskoppelen van de scharnieren
3. Opnieuw vastklikken van de scharnieren


Instructievideo voor het verplaatsen van glazen schapjes in o.a. spiegelkasten.
U kunt de video bekijken via Youtube

Stappen:
1. Schuif het glazen schapje uit de schapdragers. Dit gaat zonder weerstand
2. Verplaats de 4 schapdragers naar de gewenste positie
3. De opening in de schapdragers is aan te passen door op "PUSH" gedeelte te drukken
4. Plaats het schapje weer terug tussen de schapdragers. Druk de schapdrager aan waar nodig


Het wastafelblad is pas na een maand uitgehard. In deze periode mag alleen een zeepoplossing gebruikt worden voor onderhoud. Na deze periode mogen de gebruikelijke reinigingsmiddelen worden gebruikt. Gebruik geen agressieve middelen of ontstoppingsmiddelen, zit de afvoer verstopt gebruik dan bij voorkeur een ontstopper. Mocht dit niet het gewenste resultaat geven, adviseren wij om de sifon te reinigen. Door het wastafelblad regelmatig (een maal per kwartaal) met een goede autowas te behandelen wordt het blad gepolijst en kunnen kleine krasjes verdwijnen. Ook wordt hierdoor de waterafstotende werking van de toplaag versterkt en kun u langer genieten van uw wastafelblad.


Voor dagelijks onderhoud kunt u het wastafelblad met een vochtige doek met lauw/warm water afdoen. Kalkresten zijn eenvoudig te verwijderen met schoonmaakazijn. Krassen met metalen voorwerpen, zoals sieraden, kunnen zwarte strepen veroorzaken (metaalkrassen). Deze zijn in veel gevallen eenvoudig te verwijderen met een sanitairgum. In geval van verstopping van de afvoer, gebruik dan geen ontstoppingsmiddelen, gebruik dan bij voorkeur een ontstopper. Mocht dit niet het gewenste resultaat geven, adviseren wij om de sifon te reinigen. Verder kan er onherstelbare schade (doffe plekken) optreden, als men resten tandpasta met 'amine fluoride' (zit vooral in tandpasta voor gevoelige tanden) in laat drogen op het wastafelblad.


Het wastafelblad is dagelijks te reinigen met een vochtige doek met lauw/warm water. D.m.v. schoonmaakazijn kunt u kalkresten eenvoudig verwijderen, gebruik hiervoor geen bijtende middelen bijvoorbeeld anti-kalk, dit kan onherstelbare schade aan de toplaag van het wastafelblad veroorzaken. Gebruik verder geen ontstoppingsmiddelen. Wanneer de afvoer verstopt is van uw wastafelblad gebruikt dan bij voorkeur een ontstopper. Mocht dit niet het gewenste resultaat geven, adviseren wij om de sifon te reinigen.


Zie onderstaande voorschriften voor het onderhoudt van Solid Surface wastafelbladen.


De ruimte waar onze badkamermeubels gebruikt worden heeft altijd invloed op de kwaliteit van ons product. Zorg er daarom altijd voor dat u het meubel in een kamer plaatst met een goed functionerende be- en ontluchting. Gebruikt nooit een schuurspons of agressieve middelen, gebruik een zachte vochtige doek of zeem om het meubel te reinigen. Laat nooit natte spullen achter op of in het meubel, direct contact met water kan voor opzwelling zorgen van het MDF. Ook de grepen kunnen eenvoudig schoongemaakt worden met een zachte vochtige doek of zeem. Gebruik geen chroom- of koperpoetsmiddel, dit kan ernstige gevolgen hebben voor de grepen of andere accessoires.


Spetters, cosmetica, druppels en vlekken kunt u met een schone zachte doek of zeem met behulp van lauw water verwijderen. Voorkom corrosie of verwering van uw spiegel/spiegeldeuren door de randen goed droog te maken na de schoonmaakbeurt, zo voorkomt u dat er schoonmaakresidu's achterblijven op de zijkanten van de spiegel. Gebruik nooit zure, alkalische, kalkreinigende of schurende producten. Deze kunnen de randen van de spiegel aantasten. Ook schoonmaakproducten met veel ammoniak kunnen corrosie veroorzaken. Wij adviseren om de schoonmaakmiddelen niet rechtstreeks op de spiegel te verstuiven, maar dit eerst op een zuivere doek aan te brengen en vervolgens dit over de spiegelzijde te wrijven.


Voordat u de verlichting met een doek of schoonmaakproducten schoonmaakt, laat de onderdelen eerst volledig afkoelen. De armatuurtjes kunt u schoonmaken met een schone droge doek en gebruik nooit vloeibare reinigingsmiddelen of een vochtige doek.  Wanneer u een lamp gaat vervangen, dient u vooraf de stroomkring uit te schakelen.

Niet gevonden wat je zoekt?

Staat uw vraag niet op deze pagina? Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met ons of uw dichtstbijzijnde dealer.

Stel je vraag aan Primabad

Zoek uw dealer voor contact